Golf en wellness
ontstressen in de Achterhoek

Tijdens onze zoektocht naar de mooiste verwenplekjes voor golfers waren we in het oosten van het land terecht gekomen en hebben ons prima vermaakt in Lochem en omgeving.

 

Hotel

Wat een goed idee van mijn vriendin om vouchers voor Hotel ‘t Hof van Gelre in Lochem te bestellen! Eenmaal daar aangekomen, op een stralende zomerdag half september bij een prachtig met bloemen gedecoreerd hotel, stonden alle deuren uitnodigend en gastvrij open en was het personeel erg relaxed en enthousiast. We kregen prachtige kamers met uitzicht vanuit ons bed op het park en openslaande deuren naar het balkon. De badkamer met bad, het binnenzwembad en het prima restaurant, maken dit hotel tot een aanrader.  Het restaurant loopt dankzij de open te schuiven glaswanden naadloos over in het terras, waardoor met mooi weer alle gasten buiten kunnen eten. In het hotel zijn fietsen beschikbaar om de fraaie omgeving mee te verkennen. Maar daar kwamen wij deze keer niet voor en wij zijn op zoek gegaan naar de golfbanen en wellness mogelijkheden in de buurt.

Hotel 't Hof van Gelre
De Lochemse Golfclub (De Graafschap)

Golfbanen 

In de directe omgeving van Lochem liggen een aantal fraaie golfbanen, waarvan wij er twee hebben bezocht. We zagen dat het zelfs mogelijk is om aan een vierbanen tournooi mee te doen, waarbij je dan kunt spelen op ‘t Zelle, De Graafschap, Winterswijk en De Keppelse. 

Als eerste hebben wij Golfbaan ‘t Zelle bezocht. Een afwisselende, vrij vlakke baan die door heide en bos is aangelegd. De baan heeft een aantal uitdagende holes met waterpartijen op strategische plaatsen. We hebben genoten van een prima lunch op het terras. De dag daarna hebben we De Graafschap (ook wel De Lochemse Golfclub genoemd) bezocht. Ook dat is een baan waar bos en heide elkaar afwisselen en waar op sommige holes wat extra lengte in de slagen wel handig is. 

De schaapjes kwamen ons letterlijk tegemoet en we werden zeer warm ontvangen op De Graafschap en hebben genoten van de uitstekende baan en gastvrije horeca. Op De Graafschap wilden we pannenkoeken met spek eten als lunch en toen bleek dat dit niet op de kaart staat, heeft de kok dit speciaal voor ons gedaan. Hoezo gastvrij en flexibel? 

Voor beide banen geldt dat ze in het typische Twentse/Achterhoekse coulissenlandschap zijn aangelegd, waar bos, heide en open velden elkaar afwisselen. Gastvrijheid, rust en ruimte zijn kenmerkend.

Wellness

We wilden natuurlijk ook wel iets meer weten over de wellness in de buurt, omdat we wisten dat bijvoorbeeld “De Veluwse Bron” en “De Zwaluwhoeve” niet ver van Lochem vandaan liggen. Van iemand met locale know-how kregen we de aanbeveling om naar Palesca in Doetichem of wellness centrum de Bronsbergen in de bijzonder mooie omgeving van Hanzestad Zutphen te gaan of naar een kleine privé wellness met de naam “Beautyboerderij Schipbeek”. Keus genoeg dus!

Wij besloten voor de laatste te kiezen. Deze wellness boerderij ligt heerlijk rustig in het plaatsje Laren (Gelderland).

Echt een omgeving om volledig tot rust te komen. Je kunt met  2 tot 8 personen tegelijkertijd komen en je hebt dan echt alles voor jezelf, zoals een hottub buiten, een sauna binnen en twee professionele schoonheidssalons voor gezichts- en lichaamsbehandelingen, waar we met de hoogwaardige natuurlijke produkten van Jean d’Arcel behandeld werden, zie ook www.jeandarcel.nl De een kreeg een Aphrodite behandeling voor het gezicht, terwijl de ander van een bodypeeling en rugmassage genoot, de volgende kreeg een hotstone massage en de vierde een lymfedrainage.

Eigenaresse Marinka Gelmers heeft ervoor gezorgd dat we heerlijk van alles hebben kunnen genieten.

BeautyBoerderij Schipbeek is alleen via reservering te boeken en uitsluitend op basis van beschikbaarheid en is dus besloten (geen andere gasten aanwezig).