Golf en wellness
in Zeeuwse sferen

Golfbanen

De eerste dag hebben we gegolfd op golfbaan De Brugse Vaart in Oostburg. Deze club heeft een prachtig clubhuis, dat een beetje aan het Witte Huis in Washington doet denken! Verder zijn alle faciliteiten aanwezig en is men bezig met de ontwikkeling van een villapark in de omgeving van het park. De baan wordt veelvuldig bezocht door welgestelde Belgen. De baan is een typische parkbaan; ruim opgezet en rondom voorzien van gevarieerde begroeiing. Toen wij daar speelden vonden wij de ruime fairways nogal hard en konden ze wel wat besproeiing gebruiken. Het was heerlijk rustig op de baan.

De volgende dag zijn we onder de Westerschelde door de toltunnel gereden (5 euro per keer) naar het Zeeuwse eiland Walcheren. We hebben uiteraard Middelburg en Vlissingen bezocht, plaatsen die een bezoek zeker waard zijn. Maar het hoofddoel was de Domburschse Golfclub in Domburg, www.domburgschegolfclub.nl 

Clubhuis van Golfclub Oostburg

Dit is een plaatje van een baan, een van de weinige echte linksbanen in Nederland (5 out aan zee en 4 in). Helaas maar 9 holes, maar je kunt er wel een dagkaart nemen en net zoveel spelen als je wilt. Het is een hartstikke leuke baan, met de nodige rough en de wind kan een rol van betekenis spelen. Daarnaast is de club heel gastvrij voor gasten en beschikt deze over een heel gezellig clubhuis waar je je direct thuisvoelt.

Wellness

Na het golfen gingen we terug naar de het geweldige plaatsje Domburg (wel stadsrechten!), waar we na het golfen konden genieten van de prachtige en geheel nieuwe wellness faciliteiten in het Badhotel Domburg, www.badhotel.com , sinds 1866!  Het hotel staat midden in de kern van het plaatsje en straalt oude grandeur uit, met de prachtige tuin en het gezellige terras. En toen naar de wellness. We werden hartelijk ontvangen door de vrouwelijke manager,Jolanda Oudesluijs en kregen een rondleiding van Maureen door het wellnesscomplex. Als muurversiering zijn o.a. mosselschelpen gebruikt uit eigen keuken, de voetenbaden zijn bekleed met oesterschelpen en er zijn ligbedden van stro, waar je als het ware opstijgt, als je in slaap valt.

Spa van Badhotel Domburg

Alles bij elkaar is het een heel apart en strak ingericht geheel, met ook een prachtige stortdouche, waar je een heuse Noordzeestorm inclusief bliksem beleeft.

Een kwartiertje in de zoutsauna heeft dezelfde vitale werking als een flinke wandeling langs de Noordzee. Dit is dankzij de uitstoot van negatieve ionen. Deze spelen een belangrijke rol in ons lichaam om ziektedragers uit te roeien, het bloed te zuiveren en uitbreiding van ontstekingen te remmen. Dit even voor de fanatieken onder ons !

Maar een saunadag is niet compleet zonder lekker eten en het SPA Café biedt dan ook voldoende mogelijkheden voor een voedzame lunch, bij voorkeur uit de regio en het liefst biologisch. Het heeft ons in ieder geval heerlijk gesmaakt en verrast.

Badhotel Domburg

Hotels

Zoals gezet hebben we overnacht in Breskens en wel op het prachtige complex "Droomparken Schoneveld"; www.droomparken.nl 

Dit complex ligt naast het dorp vlak onder de duinen bij het prachtige zandstrand. Vanaf het strand heb je deze hele dag uitzicht op het zeevaartverkeer naar Vlissingen en Antwerpen en kan je een heerlijke duik in de Westerschelde maken. Op het strand zijn een paar leuke strandpaviljoens waar we heerlijk hebben gegeten. Natuurlijk zijn er in het toeristische Zeeland ook voldoende andere gelegenheden om te overnachten.

Gepubliceerd in De Nederlandse Golfkrant, augustus 2016.