top of page

Bestemmingen

Onderstaand vind je 'links' naar de bestemmingen die wij hebben bezocht. Onder de knoppen zitten 'links' naar het bijbehorende artikel, het filmpje en het fotoalbum.

 

Detailinformatie over de bezochte golfbanen en hotels vind je op de betreffende pagina's.

Barcelona

Oktober 2023

Veel meer dan een stad

Natuurlijk kennen we het centrum van Barcelona van de bouwwerken van Gaudi. Rondom de stad liggen echter ook een aantal prachtige golfbanen, wijndomeinen en andere aantrekkelijke plaatsen.

Inverness

Mei 2023

Golf in de Schotse Hooglanden

Inverness is hoofdstad en poort tot de Hooglanden. Zoals overal in Schotland zijn er veel golfbanen en natuurlijk ook whisky destilleerderijen te vinden.

Madrid

November 2022

Golf en cultuur in Greater Madrid

Tot voor kort was het voor niet-Madrilenen niet eenvoudig om een rondje te golfen in de Spaanse hoofdstad. De voorheen nogal besloten banen (19!) in en rond Madrid openen zich mede dankzij de Madrileense golffederatie steeds meer voor greenfee spelers. Het doel van dit alles is kwaliteitstoerisme. Madrid heeft veel te bieden: in en rond de grootste stad van Spanje wemelt het van de bezienswaardigheden en uitstekende horecagelegenheden.

Dubai

Januari 2020

Golf in de woestijn

Dubai is zonder meer een top golfbestemming in de winter. Zomers moet je er niet komen, dan is het veel te warm. Maar in januari/februari, met een temperatuurtje van ca. 25 graden Celsius, is het er prima uit te houden. Er zijn alleen maar goede golfbanen en sommige kan je zelfs zeer goed noemen. Het is er niet goedkoop, maar daar krijg je dan ook wat voor.

Curaçao

December 2019

Dushi Curaçao

Curaçao is het hele jaar door een zonzekere bestemming, waar het op de stranden goed toeven is. Voor de golfliefhebber liggen er 2 prachtige banen en als je nog tijd over hebt is er genoeg te zien op en rond het eiland.

Logroño en La Rioja

November 2019

Genieten van golf, wijn en tapas


Vlak onder Baskenland in Noord-Spanje ligt de Rioja streek, uiteraard bekend van de wijn die het daar uitstekend doet door het zachte microklimaat. De streek heeft echter ook een paar uitstekende golfbanen en in hoofdstad Logroño kan je volop genieten van tapas.

Der Öschberghof

September 2019

Verborgen golfjuweel bij het Zwarte Woud

Ietsje van de snelweg van Stuttgart naar Bern ligt dit volledig gerenoveerde golfresort. Een walhalla voor de verwende golftoerist met twee prima en verschillende golfbanen. In het hotel zit een spa met alles erop en eraan en je kunt er op hoog niveau eten.

Gran Canaria

Mei 2019

Het hele jaar golfen in een mild klimaat

Gran Canaria is een van de grootste eilanden van de Canarische Eilanden. Langs de gehele kustlijn heeft men een aantal goede tot uitstekende golfbanen aangelegd, die allemaal binnen drie kwartier vanuit het zuiden - wat het handigst is om te verblijven - van het eiland te bereiken zijn.

Pirin Resort Bulgarije

April 2019

Skiën en golfen op één dag

Bulgarije lijkt op het eerste gezicht niet golfbestemming nr. 1. Toch zijn er een aantal goede banen te vinden, waarvan de meeste aan de Zwarte Zee. Wij hebben er twee vlakbij Sofia bezocht die ook niet zover van het vliegveld liggen. Dit zijn verrassend mooie resorts tegen een goede prijs/kwaliteitsverhouding.

Costa Navarino

Oktober 2018

Top golfresort in Griekenland

Griekenland is niet het eerste land waar je aan denkt bij het onderwerp golf. In de afgelopen 10 jaar is in de Peloponnesos echter een golfresort gerealiseerd dat tot de absolute top in Europa behoort. Er zijn twee uitstekende hotels en twee geweldige golfbanen en er komt nog veel meer aan.

Quellness Golfresort Bad Griesbach

Juni 2018

Groots golfen in Beieren

​In Duitsland zijn heel veel golfbanen te vinden. Nergens vindt je er zoveel dicht bij elkaar als in dit grootste golfresort van Europa. Oorspronkelijk een kuuroord, maar tegenwoordig aangevuld met 5 volwaardige golfbanen en oefenfaciliteiten die hun gelijke niet kennen in Europa. De wellness is daar overigens niet bij achtergebleven.....

Golf in de buurt van Gdansk

Mei 2018

Spektakel in Polen

Polen is voor Nederlanders geen voor de hand liggende golfbestemming. Wij hebben de stoute schoenen toch aangetrokken en zijn een weekje in de buurt van Gdansk geweest. We bezochten er twee golfresorts die de vergelijking met resorts in 'echte' golflanden prima konden doorstaan. Behalve dat de kwaliteit van de resorts heel goed is, kan dat daar ook nog eens voor een aantrekkelijke prijs.

Marrakech

Maart 2018

Golf en cultuur in Marokko

Is een van oude koningssteden en wordt ook wel de Rode Stad genoemd. Vanaf onze Riad (stadshotel) midden in het doolhof van straatjes van de oude stad, loop je zo door de soek (straatjes met ‘winkels’) naar het grote plein Djemaa El Fna, waar het altijd druk is en je ’s avonds goed, maar eenvoudig kunt eten in een van de vele kraampjes of restaurants aan de rand van het plein.

Rondom de stad liggen circa tien golfbanen, waarvan wij er vijf aan de zuidkant van de stad hebben bezocht.

Cultuur en golf op Lanzarote

Februari 2018

Fraaie golfbanen op dit relatief onbekende Canarische eiland

Lanzarote is een van de minder bekende eilanden van de Canarische eilanden. Toch heeft dit eiland meer te bieden dan je zou verwachten. En dan bedoelen we niet alleen de twee prima golfbanen. Natuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen aan de gevolgen van de enorme vulkanische activiteit die in het verleden heeft plaatsgevonden.

Voor cultuurliefhebbers heeft men een ware estafette uitgezet langs de bezienswaardigheden, waarvan er velen zijn gekoppeld aan de beroemdste zoon van het eiland: Cesar Manrique.

Golf rond Bratislava

Oktober 2017

Een ontdekkingsreis in Slowakije

Slowakije is niet de meest voor de hand liggende bestemming voor een Westeuropeaan om te gaan golfen. Voor ons was dit dan ook een ontdekkingsreis naar dit voormalige communistische land. Toch hebben we van dit laatste niet veel gemerkt.

Het land, in ieder geval het deel dat voor golfers geschikt is, is behoorlijk aangepast aan westerse standaarden. We hadden pech met het weer, maar we hebben kunnen zien dat er een paar hele goede banen zijn te vinden en dat ook de hotels en de verzorging van de inwendige mens goed voor elkaar is.

Golf in Flanders

Augustus 2017

Topbestemming: lekker en dichtbij


Golf in Flanders

Topbestemming: lekker en dichtbij

Vlaanderen is dichtbij en heeft veel te bieden voor golfers, cultuurliefhebbers en bourgondiërs. Dat wisten wij natuurlijk ook wel zonder dit bezoek, maar toch zijn wij Nederlanders gauw geneigd om voor onze vakanties snel door dit land heen te racen of er simpelweg overheen te vliegen op weg naar zonnige bestemmingen.

Wij hebben in een week de grotere Vlaamse steden bezocht en een aantal makkelijk toegankelijke golfbanen eromheen. Een week zoals wij die hebben gehad, is tekort om alles goed te bekijken; beperk je daarom en geniet!

Golfpark Metzenhof in Linz

Augustus 2017

Kleinschalig resort bij Linz


Golfpark Metzenhof

Kleinschalig resort bij Linz

Golfpark Metzenhof is een kleinschalig familiebedrijf dat in en rond een voormalige boerderij is gerealiseerd. De boerderij, die de typische carrévorm heeft van de boerderijen in de streek rond Linz, beschikt over een aantal kamers waar overnacht kan worden en een eigen - prima - restaurant. De golfbaan is rond ht gebouw aangelegd en is van een uitstekende kwaliteit; wat mede verklaart dat de eigen golfschool ook ‘Home of the PGA Austria’ is.

Wij vonden dit resort een fijne plek om een midweek of lang weekend te verblijven.

The Scandinavian

Mei 2017

Top golfresort bij Kopenhagen

Combineer een bezoek aan dit prachtige resort met een lang weekend Kopenhagen. Het resort ligt ca. 20 km boven de Deense hoofdstad dus je kunt daar logeren of in het schitterende guesthouse - met drie van elkaar gescheiden appartementen - op de baan.

Golf en goulash in Hongarije

Mei 2017

Fraai resort bij het Balaton meer

Wel eens gegolfd in Hongarije? Tot onze grote verrassing beschikt het land over circa 15 golfbanen, waarvan wij de beste hebben bezocht: Zala Springs Golfresort. Deze door de beroemde architect Robert Trent Jones jr. ontworpen baan met bijbehorend resort behoort zeker tot een van de pareltjes in Europa.

Hongarije hebben wij ervaren als een prima bestemming, waar je behalve kan golfen ook kan genieten op en rond het Balaton meer, de cultuurschatten van Budapest en uitstekend eten en drinken.

De charmes van Noord-Ierland

April 2017

Golf en genieten in Fermannagh county

Wij Nederlanders denken wel eens dat het in het Verenigd Koninkrijk nog vaker regent dan bij ons. Misschien is dat waar, maar wij hebben in april toch Noord-Ierland bezocht om daar te golfen en te genieten van de gastvrijheid en culinaire geneugten van de Noord-Ierenin het district Fermanagh Lakelands in het zuidwesten.

Er zijn daar enkele prachtige golfresorts te vinden, waar het heerlijk vertoeven is. het Lough Erne resort is werkelijk van alle gemakken voorzien en de Faldo baan is fantastisch om te spelen. Maar ook in de omgeving is genoeg te zien en het weer was ons heel erg meegevallen.

Porto heeft ons hart gestolen

April 2017

Golf en cultuur in en rond Porto

Porto en omgeving zijn een geweldig alternatief voor de drukke Algarve streek. Je moet er misschien wel wat meer voor rijden, maar dan vind je een aantal golfbanen die veel afwisseling, rust en uitdaging bieden. Ook de hotels die wij hebben bezocht zijn zeer aanbevelenswaardig en varieerden van super de luxe hotels tot meer gangbare hotels voor golfers. Lekker eten en drinken kan je daar overal en qua cultuuraanbod en natuurschoon is er veel te zien.

Dolce vita in Puglia

Maart 2017

In de hak van de laars van Italië

Tussen Bari en Brindisi hebben wij een kleine week doorgebracht in de Borgo Egnazio: wat ons betreft het summum van genieten. Het resort ziet er van binnen uit als een burcht uit de middeleeuwen, maar eenmaal binnen kan je jezelf wentelen in een oase van rust en weelde. Wij hebben ons verblijf nog een paar dagen verlengd met een bezoek aan de fraaie stad Lecce en omgeving. Het is een regio in opkomst; veel Noorditalianen hebben er een tweede huis en de (biologische) land- en wijnbouw floreert.

Costa Blanca Noord

Februari 2017

Tussen Calpe en Valencia

In Spanje kan je overal prima golfen. Dus ook in de streek tussen Calpe en Valencia. Valencia is de geboorteplaats van de echte paella, maar je kunt in dit gebied natuurlijk ook uitstekend vis eten en genieten van prima wijnen. Qua golfen liggen er een aantal prachtige banen.

Tanzania

Februari 2017

Golf en safari met uitzicht op de Kilimanjaro

Op uitnodiging van Makasa golf en wildlife is Mirella op reis geweest naar Tanzania. In het filmpje, het fotoalbum en haar reisverslag kun je zien hoeveel indruk dit heeft gemaakt.

Bejing en Kanton

Oktober 2016

Culturele en golfhoogtepunten in China

Een van onze golfclubgenoten organiseerde een unieke privéreis naar China. Wij reisden vanaf het noordelijk gelegen Beijing naar Kanton in het Zuiden, we de nieuwe megasteden Shenzhen en Guandong bezochten. Tussendoor speelden we een aantal prachtige golfbanen, waaronder Mission Hills en de Long Island Golfclub.Een van onze golfclubgenoten organiseerde een unieke privéreis naar China. Wij reisden vanaf het noordelijk gelegen Beijing naar Kanton in het Zuiden, we de nieuwe megasteden Shenzhen en Guandong bezochten. Tussendoor speelden we een aantal prachtige golfbanen, waaronder Mission Hills en de Long Island Golfclub.

Golfen rond het Como meer

Oktober 2016

Klassieke schoonheid

Italië staat niet bekend als groot golfland, hoewel er toch diverse topspelers vandaan komen. Wij hebben rond het Comomeer een paar juweeltjes van banen gevonden, waaronder de Menaggio & Cadenabbia Golf Club (1906!) en Golf Bergamo. Natuurlijk is het rond het meer ook goed toeven in stadjes zoals Bellagio en Como.

Costa Blanca Zuid

September 2016

Tussen Calpe en Torrevieja

De Costa del Sol bij Marbella is bezaaid met golfbanen, maar er zijn meer plekken in Spanje waar je uitstekend kunt golfen. Wij brachten een week door in en rond Alicante en bezochten daar diverse banen en hotels. Ook voor de niet-golfers is er genoeg de zien in de oude stad Alicante. Ter plaatse beweert men het beste weer van heel Spanje te hebben vanwege een uniek microklimaat. Hoe dan ook, de banen liggen er allemaal prima bij en ook genieten van de Spaanse keuken en wijnen is er uitstekend mogelijk.

De Achterhoek

September 2016

Ontstressen in de Achterhoek

Tijdens onze zoektocht naar de mooiste verwenplekjes voor golfers zijn we in het oosten des lands terecht gekomen en hebben een ontspannen midweek beleefd Lochem en omgeving.

Domburg

Augustus 2016

Golf en wellness in Zeeuwse sferen

Wij waren een midweek in Zeeuws-Vlaanderen/Zeeland. We hebben overnacht in het gezellige vissersplaatsje Breskens en hebben van daaruit dagtripjes naar de historische steden Vlissingen en Middelburg gemaakt. Verder hebben we een tweetal golfbanen in de buurt gespeeld en een prachtig wellnesshotel in Domburg bezocht.

Oktober 2023

bottom of page